IN BODY

“Hij slaat er naar als een blinde naar een ei,” zeggen ze wel eens. Maar niet bij Evoke Health Hub! Dankzij onze bioprint huidplooimetingen enerzijds, en onze InBody Body Composition Analyzer anderzijds, gaan we steevast met jou aan de slag op basis van een doorgedreven analyse van jou.

Het InBody-resultatenblad geeft ons een ideaal start- én ijkpunt om jouw doelstellingen aan op te hangen: spiermassa bijkweken, vetmassa verliezen, visceraal vetniveau naar omlaag halen enzoverder.

HOW DOES IT WORK?

WANNEER?

Je boekt een slot van een half uurtje ter waarde van 25 euro bij één van onze coaches wanneer het jou uitkomt. Idealiter heb je de twee uur ervoor niets meer gegeten en ook geen sport gedaan

WAT MOET IK DOEN?

Na een toiletbezoek bij ons, trek je je schoenen en sokken uit. Je gaat op de voetelektroden staan, we vullen enkele gegevens over jou in, je pakt de handelektroden vast en één minuutje later rolt het resultatenblad uit onze printer

ADVIES

Je coach zal het resultatenblad in detail met jou bespreken. We kunnen op basis van deze meting je nog nauwkeuriger advies geven op vlak van beweging, voeding en levensstijl en op een gefundeerde manier aan de slag gaan met je schema's

OPVOLGING

Na enkele weken doen we een opvolgmeting op dezelfde weekdag en op hetzelfde uur als de eerste meting. Het resultatenblad legt meteen beide metingen naast elkaar, waardoor we perfect zien hoe hard je bent vooruit gegaan! Plus: we hebben weer nieuwe input voor je volgende schema!

WAT KOM IK ALLEMAAL TE WETEN?

Wat staat er zoal op een resultatenblad? En hoe kan het de coach inspireren om aan de slag te gaan met je voedings- en trainingsschema’s? Hieronder lichten we al een tipje van de sluier van welke informatie voor ons van belang is die je kan terugvinden op het resultatenblad.

Body composition analysis

Het begin van de analyse begint met een splitsing van je lichaamssamenstelling in
– water
– eiwitten
– mineralen
– lichaamsvet
Tel die vier onderdelen samen, en je krijgt je lichaamsgewicht.

In de fuchsia bol, zie je wat de normaalwaarden zijn voor personen van jouw geslacht, leeftijd en lengte. De persoon in dit voorbeeld, is relatief gemiddeld, behalve op vlak van vetmassa.

1

Spier-vet- & obesitasanalyse

In de spier-vetanalyse komen we te weten wat het gewicht van je Skeletspiermassa (ofwel SMM, de spieren die je kan ontwikkelen door middel van oefeningen) en je vetmassa (de som van je visceraal en onderhuids vet) is. In de meeste gevallen willen we je SMM verhogen en je vetmassa verlagen. Dit zullen we doen door middel van een aangepast trainings- en voedingsschema.

In de Obesitasanalyse wordt het gewicht van je vetmassa omgezet in een percentage, ook wel PBF genoemd. Ook dit is voor ons een belangrijke parameter om je conditie en gezondheid tegen af te meten (in tegenstelling tot je BMI).

Ook hier kan je de normaalwaarden bekijken in vergelijking met anderen van jouw geslacht, leeftijd en lengte.

2
Inbody segmentaal

Segmentale analyse

De InBody verdeelt het lichaam in 5 lichaamssegmenten: twee armen, twee benen en de romp (het gebied tussen de nek en de benen).

Het geeft zowel op vlak van vetvrije massa (“lean”) als voor de vetmassa (“fat”) weer:
– het aantal kg per segment
– hoe dit zich procentueel verhoudt ten opzichte van het gemiddelde voor mensen van je leeftijd, geslacht en lengte
– en of dit al dan niet boven- of ondergemiddeld is, of normaal.

Hieruit kunnen we afleiden of er eventueel probleemgebieden zijn, of al je lichaamsdelen even goed  ontwikkeld zijn en of er een disbalans is in je spiermassa.

Heb je bv. ondergemiddeld weinig spiermassa in je benen omdat je een zittende job hebt? Dan zullen we in jouw trainingsschema focussen op het bijtrainen van je onderlichaam.

3
Inbody BMR gewicht

gewichtsregulatie & onderzoeksparameters

De gewichtsregulatie geeft weer wat volgens de InBody moet gebeuren met je lichaam: gewicht bijkomen of afvallen, dit door middel van een toename of afname van vet- en/of spiermassa.

Het ‘Basaal Metabolisme‘ of BMR is het aantal calorieën dat je in rusttoestand nodig heeft om te kunnen overleven.

Waar wij echter vooral naar kijken, is de ‘Aanbevolen calorieopname‘. Dit geeft ons een indicatie van het aantal kilocalorieën dat je moet opnemen om tot je ‘doelgewicht’ te komen. Deze waarde zal je coach dus helpen bij het maken van een nutritioneel schema dat essentieel is om de gewenste lichaamssamenstelling te bereiken.

4
Inbody vergelijking

body composition history

De Body Composition History laat ons toe om onmiddellijk je vooruitgang te zien, want het zet voor 3 belangrijke parameters de waarden per meting mooi naast mekaar: gewicht, spiermassa en vetpercentage.

In dit voorbeeld zie je hoe één van onze members op twee maanden tijd maar liefst 5% vetmassa verloren is, 300 gram spiermassa heeft bijgeweekt, wat resulteert in een gewichtsverlies van 4,5 kg. Een topresultaat!

5

Wil je je medewerkers ook een blik gunnen op hun fysieke gezondheid? Dan komen wij met ons InBodytoestel naar jouw bedrijf! Zo krijgt elke medewerker gepersonaliseerde tips & tricks die een positieve impact hebben op hun energieniveau  en gezondheid, en bijgevolg op de performantie van je organisatie.

COME GET YOUR SHARE OF HEALTH

Ook benieuwd naar hoe het met je spiermassa gesteld is?
Je kan een slot boeken via de app (na aankoop van een credit via de webshop) of per mail een plekje reserveren