LIESBETH VANDORMAEL

“Accept the things you cannot change, and change the things you cannot accept”

Waar Liesbeth de drive vond om het Evoke Health Hub-team te versterken?
Als manusje-van-alles met een breed interesseveld leek het haar een fantastische uitdaging om haar schouders mee te zetten onder het nieuwe Evoke Health Hub en het team aan getalenteerde coaches te ondersteunen om next level te gaan met de reeds bestaande, warme gym, om een nog betere dienstverlening te kunnen bieden aan onze gewaardeerde members.

LIESBETH IN ‘T KORT

Liesbeth The Hub Cup Assault

de behoefte aan sport

Als kind en tiener was ik – net als nu – best een bezig baasje en had ik altijd veel hobby’s en vrienden. Ik heb lang gezwommen, jaren gedanst en LO is altijd één van m’n favoriete vakken geweest. Alles wat ik deed, deed ik echter voor m’n plezier en om in contact te blijven met vrienden.

Als student was ik helemaal nog niet bezig met gezondheid, bewegen en gezonde voeding, maar vond ik steeds voldoende beweging met de straten van Gent te voet of met de fiets te doorkruisen. Zodra het werkleven echter begon en ik veel vaker de wagen of de trein nam om me te verplaatsen, merkte ik dat er wat wijzigingen nodig waren aan m’n levensstijl. Ik haalde m’n loopschoenen van onder het stof en zocht ook enkele groepslessen in de buurt waar ik me een uurtje kon uitleven en kilocalorieën kon verbranden – want dat was toen het belangrijkste 😉

1

gezondheid wordt een essentieel onderdeel van m'n leven

M’n interesse voor gezondheid in ’t algemeen groeide met de jaren en ik ging me stilaan meer inlezen in gezonde voeding voor vegetariërs en trainingsschema’s om optimale resultaten mee te verkrijgen. Bij een gym in de buurt leerde ik kracht– en circuittraining kennen en ik was op slag helemaal verkocht aan deze nieuwe manier van trainen, als aanvulling op m’n loopjes én m’n kinebezoekjes, want ik was absoluut niet vrij van kwaaltjes. Hoe meer ik in de gym trainde, hoe sterker ik me voelde en hoe gemakkelijker ik van m’n blessures afgeraakte. Via via hoorde ik over een Modified Strongmantraining op zaterdag en ik wist: da’s iets voor mij! Onder coach Evies vleugels ontdekte ik nog meer technieken en oefeningen, en leerde ik een resem gelijkgestemde, supersympathieke mensen kennen.

2

van Functional Body naar Evoke Health Hub

Functional Body klopte in het voorjaar van 2019 aan bij Idearté, het communicatiebureau waar ik als communicatieadviseur aan de slag was. “Right up my alley!”, dacht ik, dus ik ging met veel enthousiasme aan de slag om Functional Body in een nieuw jasje te steken, zowel qua verhaal als qua branding. Toen ik over de toekomstplannen hoorde en waar Jeroen, Maarten en Evie met “de tempel” naartoe wilden, begon het bij mij te kriebelen… Ik werd zó warm van hun verhaal dat ik dacht: hier ik wil ik een onderdeel van uitmaken! Enkele goede gesprekken later kon ik met véél trots zeggen dat ik van m’n intussen uitgegroeide passie voor sport en gezondheid ook m’n beroep kon maken 🥰

3

BABY STEPS

Waar mijn hart elke dag sneller van gaat slaan, is het enthousiasmeren van mensen om elke dag met hun gezondheid bezig te zijn. En daarmee bedoel ik niet: plan je eerste IronMan, val 30 kg af of trek je terug in de bergen als monnik. Nee, voor mij is gezondheid een veelheid van allemaal kleine ingrepen in je dagelijkse leven die voor iedereen toegankelijk zijn.

Ben je helemaal niet sportief? No worries, dagelijks 30 minuten gaan wandelen met de hond doen ook al veel. Zoek een vorm van bewegen uit die aansluit bij wat jij leuk vindt en waar je energie uit haalt. Sta even stil bij je eetgewoontes en zoek uit welke tips & tricks voor jou werken en wat jij lekker vindt. Maak tijd voor een degelijke slaaproutine en kom zowel ’s avonds voor het slapen gaan als ’s ochtends bij het ontwaken even tot rust.

Rome wasn’t built in a day: gooi je hele leven niet om voor een paar weken om nadien in je oude gewoontes te vervallen, maar probeer stelselmatig jezelf nieuwe, gezonde gewoontes aan te leren.

IEDEREEN GEZOND

Hoe hou je het gemakkelijker vol om met je gezondheid bezig te zijn? Door je te laten omringen met mensen die achter jou staan en je steunen. Een extra reden om ook op de werkvloer, waar je toch best wat uren van je leven doorbrengt, aandacht te besteden aan gezonde gewoontes. Welk niveau je ook hebt, je zal altijd kunnen bijleren en geïnspireerd raken door de mensen rondom jou.

Vandaar mijn geloof in de gezondheidsworkshops voor bedrijven die we hebben uitgedacht. Op een toegankelijke manier willen we jou laten nadenken over je eigen gewoontes en helpen we jou op weg om maand per maand, thema per thema aan de slag te gaan met nieuwe handvaten. Aan het begin en het einde van het traject doen we een InBodymeting opdat je ook voor jezelf kan zien wat de impact is van enkele kleine ingrepen, zonder dat je hiervoor 10 uur per week hoeft te staan zweten in de gym.

WHAT’S NEXT?

De COVID-19-pandemie heeft ervoor gezorgd dat we allemaal even hebben stilgestaan bij onze gezondheid en die van onze naasten, en als er iets positiefs is dat we uit deze crisis kunnen meenemen, dan hoop ik dat die focus op gezonde voeding en beweging blijft. Wandeldates, zelf de keuken induiken om gezond te leren bakken, jezelf nieuwe hobby’s bijbrengen om tot rust te komen, tijd maken om je verdiepen in nieuwe boeken of documentaires, … Met als belangrijkste doel even stil te staan bij wat écht belangrijk is voor jou in ’t leven.

Ik zet me graag in om met Evoke Health Hub nog méér te betekenen voor individuen én grotere groepen op vlak van hun gezondheidstraject, of dit nu via personal training, small group training, voedingsadvies of zelfs teambuildings of gezondheidsworkshops is.

Samen naar de beste versie van jezelf!

Liesbeth

COME GET YOUR SHARE OF HEALTH

Wil je graag alles te weten komen over onze opties voor bedrijven of bekijken hoe Liesbeth jou en je team kan inspireren richting een gezondere levensstijl? All right!