JEROEN SMEYERS

“Practice what you preach!”

Waar Jeroen de drive vond om personal coach te worden?
“Ik zag dat veel mensen zichzelf te snel schikken naar een mindere versie van zichzelf en dat er veel meer mogelijk is dan je voor jezelf vaak mogelijk acht. Ik heb dit zelf ondervonden, dat je met de juiste begeleiding en toewijding veel meer kan bereiken dan jezelf denkt. Na deze eigen ervaring heb ik beslist dat ik dit ook voor andere mensen wil doen. Het geeft enorm veel voldoening om mensen fysiek en mentaal te zien groeien en openbloeien.”

JEROEN IN ‘T KORT

Jeroen

schema 1 uit de startersmap voor mannen

Ik ben op mijn 16de naar “de fitness” gegaan, om sterker te worden in functie van mijn sportvakken op school (ik volgde een sportrichting). Dit was mijn eerste kennismaking met krachttraining, en zoals iedereen die wel eens naar de fitness is geweest, was dit ook de typische vorm van “sporten onder begeleiding” met schema 1 uit de map “starterschema’s mannen”. Na een initiele periode van progressie en resultaten stagneerde dit al snel en ben ik gestopt. “Ik heb er toch geen aanleg voor en zal altijd mager blijven,” dacht ik.

1

coaching... iets voor mij?

Na mijn bachelor lichamelijke opvoeding te behalen met als bijvak fitness is de interesse om als coach te gaan werken weer aangewakkerd. In 2016 heb ik mijn eerste – in een hele reeks – opleiding tot personal trainer gevolgd. Door mijn kennis bij te spijkeren en toe te passen op mijn eigen trainingen merkte ik dat er nog veel meer te bereiken was. Sinds 2016 ben ik gestart met gestructureerde krachttraining. Mijn eerste echte resultaten heb ik behaald met mijn coachingtraject bij Functional Body. Dit zie ik dan ook vaak als mijn “echte start” met krachttraining.

2

enter... Functional Body!

Ik ben hier gekomen via de opleidingen die Christophe gemaakt had voor de Physical Coaching Academy. Ik had meteen een wauw-gevoel toen ik hier binnen stapte. Na die eerste keer was ik altijd blij om terug hier te komen voor opleidingen en later zelf als klant. Ik was dan ook superblij dat ik gevraagd werd om het team te versterken. En zo geschiedde… ☺️

3

MET COACH JEROEN AAN DE SLAG

Bij Evoke Health Hub kijken we altijd naar de persoonlijkheid van het individu dat bij ons aanklopt om te kijken met welke coach er een goede match is, maar onderstaande profielen neemt coach Jeroen graag onder zijn stevige vleugels.

Atleten (basketters, topsporters, …) die een stevige basis willen leggen op vlak van spiermassa, kracht, mobiliteit en stabiliteit en zich naar een hoger niveau willen tillen

Mannen tussen de 20 – 35 jaar die 4 – 6 keer per week trainen en die de nodige basis hebben om vanop afstand te werken. Door online samen te werken krijg je de kwalitatieve begeleiding die nodig is om je doelen te behalen. je kiest zelf waar en wanneer je de trainingen uitvoert en checkt regelmatig in met de coach. 

 
Body comp: Mannen (en vrouwen) die graag trainen i.f.v. een strakker, gespierder en sterker lichaam. Doel? Vetmassa verliezen en spiermassa bijkomen zodat je een mooi strak, afgelijnd, gespierd lichaam krijgt dat gezond en functioneel is. 

PROGRESSION OVER PERFECTION

Wanneer mensen bij ons de poort binnenwandelen, vind ik het belangrijk dat ze qua mindset kijken naar waar ze nu staan en wat ze elke dag kunnen doen om een beetje beter te worden. Als je dit consequent doet over laat ons zeggen een periode van 1 jaar, dan sta je versteld waar je na dat jaar staat.

Te veel mensen hebben de “alles of niks”-mindset. Waardoor ze met heel veel motivatie en drive toekomen, alles willen fixen op een paar weken tijd. Jammer genoeg is dit niet mogelijk, of toch al zeker niet vol te houden op lange termijn, en uiteindelijk leidt dit tot het opbranden van de energie en motivatie waardoor mensen met een “alles of niks”-mindset altijd met niks achterblijven.  

GROWTH MINDSET

De belangrijkste les die ik onze members wil meegeven? Progression over perfection en een growth mindset.

Balans tussen trainen, gezond eten en alles waar je van geniet maar weet dat het niet in lijn ligt met je doelen. Alles draait om balans en die is voor iedereen anders. Door te experimenteren en uit te proberen ga je voor jezelf ondervinden wat je wel en niet wil opgeven om bepaalde doelen te behalen. Doelstellingen bijstellen kan nodig zijn als iemand inziet dat het doel te hoog gegrepen is voor wat hij/zij kan/wil investeren op vlak van tijd en energie. 

Ik ben een blije coach en vooral ook erg trots op alle members die de sprong wagen om buiten hun comfortzone te gaan en mij als coach vertrouwen om hen hierin te begeleiden.

WHAT’S NEXT?

Qua persoonlijke doelstellingen: getting bigger and stronger! Diep vanbinnen ben ik nog steeds het kleine, magere schrale ventje. Ook al weet ik dat de meeste mensen die mij nu zien, zo niet denken over mij. Maar toch wil ik graag blijven trainen om meer spiermassa op te bouwen en om sterker te worden. En dat doe ik door 4x/week krachttraining te doen en goed en genoeg te eten. Hier wissel ik ’s avonds 2 uurtjes tv kijken graag voor in om nog 2 uur achter de potten en pannen te staan zodat ik de komende dagen kan eten wat mijn lichaam nodig heeft. 

Professioneel wil ik me nog meer verdiepen in krachttraining, intervaltraining en voeding in functie van “body comp” of lichaamssamenstelling. Ook wil ik graag de piste van online training bewandelen: hoe kan ik krachttraining afficionado’s vanop afstand prikkelen om het beste uit zichzelf te halen?

Jeroen Smeyers

KEEP ON LEARNING

 • NASM Personal TrainerPhysical Coaching Academy
  2016
 • Precision nutrion level 1
  2017
 • Program design – Physiscal Coaching Academy
  2017
 • Assess & correct – Physiscal Coaching Academy
  2018
 • Online Trainer Certification Online Trainer Academy
  2018
 • Modified Strongman Training – Physiscal Coaching Academy
  2019
 • YPSI A License Your Personal Strength Institute
  2019
 • YPSI Interval Training – Your Personal Strength Institute
  2019
 • YPSI Sports Science & Strength Training – Your Personal Strength Institute
  2019
 • YPSI Weightlifting for Sports – Your Personal Strength Institute
  2019
 • YPSI Bodybuilding in Personal Training – Your Personal Strength Institute
  2019
 • YPSI Functional Nutrition for Neurochemistry – Your Personal Strength Institute
  2019
 • YPSI Programs for Body Comp – Your Personal Strength Institute
  2020
 • YPSI Functional Nutrition for Body Comp – Your Personal Strength Institute
  2020
 • Mylogenics Activation & Release – Overload Worldwide
  2020

 • Mylogenics RehabOverload Worldwide
  2021

COME GET YOUR SHARE OF HEALTH

Wil je Jeroen graag nog beter leren kennen, of voel je je geïnspireerd door z’n verhaal en zie je zo’n coach wel zitten? All right!